Naujienos ir renginiai

10 biodinaminio ūkininkavimo principų: 3-asis – šimtametės tradicijos

Tai, kas labiausiai tinka mums, yra čia, šalia mūsų. Ir kalba eina ne tik apie maisto produktus, bet ir gamtos sąlygas, maitinimosi įpročius, tradicijas. Neveltui sakoma, kad „Viskas, kas nauja yra gerai pamiršta sena“. Tai reiškia, kad per šimtmečius išugdytos ir puoselėtos žemdirbystės, maisto ruošimo tradicijos, grįžta į šiuolaikinį gyvenimą ir tampa svarbia sąmoningos visuomenės poreikių dalimi.

Turistų maršrutuose – naujas įdomus objektas Šiaurės Lietuvoje

Rokiškio rajonas turi naują traukos centrą – lankytinų vietų sąrašą papildė Ilzenbergo dvaras ir čia veikiantis biodinaminis ūkis. Tik šiemet pirmąjį veiklos sezoną pradėjęs Ilzenbergo dvaro biodinaminis ūkis vis dažniau sulaukia svečių ne tik iš Lietuvos – čia apsilankė ir didelė grupė Vilniuje reziduojančių užsienio valstybių ambasadorių.

Iššūkis – pradėti dirbti 20 metų dirvonavusią žemę

„Štai čia – pagrindiniai mūsų ūkio gyvūnai, pats svarbiausias šio sezono pirkinys“, – rodydamas į pievoje besiganančią mėsinių galvijų bandą, pasididžiavimo neslėpė Ilzenbergo dvaro biodinaminio ūkio (Rokiškio r.) vadovas Petras Kuras. Aubrakų veislės galvijų banda šią savaitę Ilzenbergą pasiekė iš Vokietijos. Bandoje – 20 mėsinių karvių, 20 veršelių ir vienas veislinis bulius.

Per šalčius šiltnamio gėrybes saugojo krosnelių šiluma

Pirmasis Ilzenbergo dvaro biodinaminio ūkio sezonas – kupinas iššūkių. Kaip apsisaugoti nuo šalnų, kurie augalai geriausiai prisitaikys prie vietos sąlygų, ar dirvožemis tinkamas abrikosams, serbentams, avietėms, braškėms, įvairiems prieskoniniams augalams? Tai tik keletas klausimų, į kuriuos turės atsakyti ūkio žmonės.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd